Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Uyum Süreci Açılış Toplantısı

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Uyum Süreci Açılış Toplantısı 29.05.2023 tarihinde saat 14.00’te Tıp Fakültesi Toplantı Salonda gerçekleştirildi. Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca koordinasyonu sağlanan KVKK Uyum Süreci ile ilgili yapılan toplantıda Daire Başkanı Yük. Müh. Recep ÖZKAN’ın açılış konuşması sonrasında danışman firma yetkilisi tarafından tanışma ve bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Teknoloji ve dijitalleşmenin yaygınlaşması ile “kişisel verileri koruma” konusu kişiler, kurumlar ve şirketler önemli bir hâl aldığı, bu verilerin korunması, kişilerin hak ve özgürlüklerin korunması açısından önemli olduğu gibi kurumlar ve şirketlerin güvenliği ve yasal haklarının korunması açısından da büyük öneme sahip olduğu ifade edilmiştir. Sürecin yol haritası özetlenerek, tüm kurum birim ve birim personellerinin bu sürecin bir parçası olarak bilinçlendirilmesi sonrasında bu uyum çalışmalarında başarı sağlanacağı konusu komisyon üyeleri ile paylaşıldı. Üniversite İletişim Yetkilisi olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nigar KOÇ’un sürecin yürütülmesinde diğer tüm birim iletişim yetkilileri ile koordinasyonu sağlayacağı belirtilerek açılış toplantısı sona ermiştir.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2023

Misafir Kullanıcı